Nabídka






Upřesnění specifikací kategorií Rekreant a Profi

Míla

21.3.2009

Informace

Přečteno: 4419


Přinášíme několik doplňujících pravidel pro spefcifikaci kategorií Rekreant a Profi.


Kategorie Rekreant je určena pro hráče neregistrované v část a pro hráče, kteří v rámci PRSTu nehtrají 3. a vyšší třídu. Pokud je hráč na soupisce mužstva 3. a vyšší třídy, ale nikdy za něj nenastoupil, může být do kategorie Rekreant zařazen, pokud přinese potvrzení od tohoto klubu.

Další pravidlo určuje turnaje čtyřher. Zde může hráč, který nesplňuje kritéria kategorie Rekreant hrát, ale pouze s hráčem, který je nevýkonnostní, tzn. nehraje vůbec PRST ani jinou podobnou soutěž na žádné úrovni. Může tedy startovat s výrazně slabším spoluhráčem, než je sám. Totéž pravidlo platí i pro dvoučlenná družstva.

V dvouhrách a čtyřhrách je možný souběžný start hráče v kategorie Rekreant i Profi, v družstvech ale nikoli. V turnaji drusžtvech se musí hráč rozhodnout pouze pro jednu kategorii. Důvodem je, že zápas drusžtvech je podstatně delší, než zápasy v turnajích jedotlivců, a docházelo by ke zdržování.

Výhledově plánujeme ještě zavedení kategorie Baby, která bude pro pinkající začátečníky. Na jejím vymezení se teprve pracuje. Uvažujeme o tom, že v této kategorii by mohli startovat hráči z kategorie Rekreant, pokud se v turnaji kategorie Rekreant neprobojují v žádném turnaji dále než do čtvrtfinále. Kritérium bude ale možná ještě více zpřísněno, vše bude záležet na počtu hráčů startujících v této kategorii. Ta se poprvé představí 9. 5. 2009 na turnaji Baby Cup.

Slovo baby v kategorii Baby nevyjadřuje věk hráče, ale jeho herní vyspělost (totální začátečník, který pouze pinká bez rotací nebo s minimálními rotacemi).

Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha