Nabídka






Dnes skončilo i druhé soustředění mládeže

Míla

1.9.2017

Reportáže

Přečteno: 2550


Dnes skončil i druhý turnus soustředění pořádaném oddílem mládeže TTC Praha.


V závěrečných dvou dnech tréninkového soustředění narůstala náročnost jak fyzická tak technická. Ve čtvrtek jsme na robotu trénovali forhendový drajv a forhendový topspin hraný do mírného pohybu, zhruba na čtvrtinu stolu. Současně s ehrály tréninkové kombinace zaměřené na podání a příjem a na pohyb za stolem, např. Psaníčko.

 

V čtvrtečním dopoledním tréninku dále následovala STP soutěž. V přeskocích švihadla byl nejlepší Martin s 240 přeskoky ve dvou nejlepších pokusech ze tří. Za ním byl druhý Lukáš s 143 přeskoky a třetí Adam s 129 přeskoky. Na atletickém žebříku vyhrál Adam s nulo chyb, před Martinem s jednou chybou a Lukášem s dvěmi chybami. Ve slalomu mezi ohrádkami byly dva pokusy a započítával se ten lepší. Vyhrál Adam 35,13s před Martinem 35,81s a Lukášem 37,10s. Ve slaomu mezi kuželkami vyhrál opět Adam s 0:46,81 před Martinem s 0:47,84 a Lukášem 0:53,82s. Celkovým vítězem STP soutěže se stak stal Adam před Martinem a Lukášem. V dopoledním tréninku následovala ještě Žumpa, kterou vyhrál Martin před Lukášem a Adamem.

 

V odpoledním tréninku jsme trénovali na robotu i jednoduché kombinace. V závěrečné Žumpě jsme dali Adamovi klouzavý handicap 1, čím se vše vyrovnalo a Žumpa skončila nerozhodně.

 

V dopoledním pátečním tréninku jsme se zaměřili na pohyb nohou při hře za stolem. Hrálo se Psaníčko a na robotu střídavě forhend a bekhend v různých kombinacích drajvu a topspinu a s různým umístěním (křížem, po lajněa na střed stolu).

 

Dále následovala vytrvalostní soutěž. Zde byla patrna únava na Adamovi, který po tomto tréninku bohužel zalehl a na odpolední trénink už nedorazil. Sed ve vzduchu na výdrž vyhrál Lukáš časem 3:25min, před Martinem 3:09min a Adamem 1:00min. Leh sedy za minutu ještě vyhrál Adam počtem 31 těsně před Lukášem a Martinem, kteří měli oba 30. Kliky za minutu vyhrál Lukáš počtem 40, před Martinem 28 a Adamem 26. Poslední disciplinou bylo Prkno na výdrž, které vyhrál Martin časem 1:18min před Lukášem 1:10 min a Adamem 1:02min. Celkově vytrvalostní soutěž vyhrál Lukáš před Martinem a Adamem.

 

Na závěr byla opět Žumpa, v kterém se o vítězství podělili Martin s Lukášem. Adamovi se nepodařilo vyhrát asi s handicapem 2.

 

Odpolední závěrečný trénink se nám málem rozpadl. Martin byl na rehabilitaci a věděli jsem, že snad přijde na 16. hodinu aspoň na závěrečný kontrolní turnaj. Adam nedorazil a púřišel jej posléze omluvit jeho tatínek, že je mu špatně a odnesl mu věci. Lukáš tu byl sám a tak nejprve trénoval podání a potom trénoval na robotu. Když dorazil Martin, tak s eoba rozehrál a odehráli dva zápasy na čtyři sety. Výsledky byly tyto: Lukáš – Martin 0:4(-3,-6,-7,-11) a Martin – Lukáš 4:0(9,9,5,4).

 

Na Lukášovi už byla znát na závěrečném tréninku únava. Celkově byli vyhodnoceni všichni tři jako vítězové bodování, protože jejich výsledky byly velice vyrovnané. Na Adamovi bych vyzdvihl jeho píli, u Lukáše obdiv zaslouží jeho talent a Martin už měl po dvou příměstských táborech, které s námi absolvoval třetí tréninkový týden.

 

Fotografie z tohoto sosutředění najdete na http://www.centrumstolnihotenisu.cz/fotog.php?id=592.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha