Nabídka






Doplnění turnajových kritérií

Míla

1.4.2012

Informace

Přečteno: 4139


Protože vzrůstá zájem hrát některých lepších hráčů z kategorie A i v kategorii s handicapem, upřesňujeme metodiku pro určení handicapu.


V platnosti je, že hráč kategorie B jehož průměr dosahuje 50 bodů a více na turnaj, je povinen si zahrát kategorii A, aby zde zaktualizoval svůj průměr a určilo se, zda splňuje kritéria pro hraní v kategorii B. Toto přezkoušení v kategorii A je hráč povinen absolvovat vždy, když se v kategorii B umístí na stupních vítězů.

Pokud hráč překročil průměr 50 bodů na turnaj v kategorii B a nezúčastnil se turnaje v kategorii A, je mu průměr na turnaj pro tuto kategorii odhadnut, respektive stanoven handicap pro kategorii B, který na něj mají ostatní hráči této kategorie.

Hranice, do kdy mohou hrát hráči v kategorii B je stanovena v průměru na tunaj v kategorii na 50 pro registrované hráče (s výjimkou žáků) a na 100 pro neregistrované hráče a žáky. Od 6. 5. 2012 se tato hranice upravuje na 50. Na každých 20% přes tuto hodnotu dává hráč v kategorii B handicap 1. Takže registrovaný hráč s průměrem např. 84, překračuje průměr 50 o 68%, dává tedy handicap 3. Hráč s průměrem např. 169 přesahuje tento průměr už o 238%, takže dává ostatním hráčům maximálně stanovený handicap 8.

Pokud hráč nemá na žebříčku kategorie A aktuální umístění, které by nebylo příliš staré, tedy naúčastnil se této kategorie po té, co se umístil v kategorii B na stupních vítězů, je handicap pro něj odhadován. Pro tento případ se hledá hráč, který je na žebříčcích kategori A i B současně, přičemž překračuje limit kategorie A. Příklad múže vypadat takto. Kategorii B hraje Václav Zahradník, který má k dnešnímu dni v kategorii A průměr 84,45 bodů na turnaj, z črhož mu vychází pro kategorii B handicap 3. Bude-li stovnávaným hráčem např. Tomáš Bláha, který vyhrál poslední turnaj kategorie B, porovnají se jejich průmery na turnaj v kategorii B, kde má Zahradník 86 bodů na turnaj a Bláha 115 bodů na turnaj. Následný výpočet handicapu pro Bláhu potom provedeme trojčlenkou (115/86x3 = 4). Z daného vychází pro Tomáše Bláhu handicap 4. Pokud Tomáš Bláha nastoupí mezi tím do kategorie A a bude pokračovat v kategorii B, zaktualizuje se mu ručně jeho průměr v kategorii A a určí se mu handicap z kategorie A. Pokud se však opět umístí v kategorii B na stupních vítězů, je potřeb aby opět provedl aktualizaci žebříčku kategorie A účastí v turnaji kategorie A (kvalita obsazení jednotlivých turnajů může totiž kolísat).

Analogicky lze postupovat i pro kategori C ve vztahu ke kategorii B. Zde je jednotný průměr pro registrované i neregistrované hráče 40 bodů na turnaj v kategori B.

Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha