Nabídka






Vítězem finálového turnaje TOP 16 dorostu se stal Tomáš Jablončík

Míla

13.6.2020

Reportáže

Přečteno: 1468


Dnes se konal odložený finálový turnaj TOP 16 dorostu, jehož vítězem se stal Tomáš Jablončík, který tak vyhrál v dvouhrách dorostu celý 6. ročník.


Na finálovém turnaji se sešlo všech šestnáct hráčů díky tomu, že prozřetelně přijel i první náhradník Štěpán Chloupek. A protože nakonec nedorazil hlavní favorit Dominik Kubíček z Kotlářky, přesto že přihlášený byl, dostal Chloupek příležitost jako šestnáctý hráč.

 

Skupiniu A vyhrál překvapivě Denis Kolář z TJ Sokola Českého Brodu, před Lucií Bartoníčkovou t TJ Sokola Všetat. Nasazený Jan Krojidlo z TJ Neratovice byl překvapivě až čtvrtý. Ve skupině B došlo také k menším překvapením. Nasazený Tomáš Jablončík se zaskočit nenechal a skupinu vyhrál. Druhý nasazený Josef Kahoun ale skončil maž třetí, když podlehl Ondřeji Šťastníému z TJ Neratovice, který tak skončil ve skupině druhý a vybojoval si postup do semifinále.

 

V semifinále překvapil Šťastný podruhé a jednoznačně porazil Koláře. Jablončík to měl těžší, Bartoníčkovou porazil až v pěti setech. Ve finále vyhrálm sice Jablončík 3:0, ale jednoduché to neměl, dva poslední sety vyhrál až v prodloužení 12:10. Kolářm si potom poradil s Bartoníčkovou, kterou porazil 3:1 a vybojoval tak bronzovou medaili.

 

Podrobné výsledky celého turnaje najdete na http://www.pinecvpraze.cz/vysledky/vysledek183.pdf.

 

Pro dorostence tak 6. ročník skončil. Pořadím trochu zamíchala neúčast Kubíčka, který byl přihlášený a ani si nedomluvil převzetí cen. Z tohoto důvodu byl dle rozpisu soutěže z medailových pozic ve dvouhře i čtyřhře odsunut. Při jeho neúčasti se do čerla 6. ročníku ve dvouhrách dostal Tomáš Jablončík s 9.800 body. Na druhé místo se posunul Jan Krojidlo z TJ Neratovice s 9.200 body a 8.000 ze zákaldní části by bylo stačilo Dominiku Kubíčkovi na 3. místo. To tak dle rozpisu turnaje nakonec dostal Ondřej Šťastný z TJ Neratovice, který získal 7.500 bodů. Při tom se zúčastnil pouze 3 + 1 turnajů a věkem je zatím ještě mladším žákem.

 

Ve čtyřhrách byla situace velmi vyrovnaná. První tři hráči měli všichni 5.600 bodů. Kahoun ale byl v 4. turnaji, jehož výsledek se nezapočítával šestý, zatím co Kubíček měl jako čtvrtý výsledek až sedmé místo. Jinak oba dvakrát vyhráli a jednou byli pátí. Kubíčkovo druhé místo se ale dle rozpisu turnaje přesunulo na jinak třetího Tomáše Jablončíka, který sine ani jednou nevyhrál, ale dvakrát byl druhý a jednou třetí. Na třetí místo se posunem dostali Denis Kolář a nepřítomná Klára Valentová, které ale Denis cenu i diplom převzal. Oba byli na stejném pořadí, perotož se zúčastnili tří turnajů, kdy vždy hráli spolu. Vybojovali 5.400 bodů za 2., 3. a 4. místa.

 

Ceny za dorost jsou rozdány a před sebou máme finálový turnaj mladšího žactva, který se koná za týden v sobotu 20. 6. 2020, do nějž je nově uzávěrka přihlášek v pondělí 15. 6. 2020. Z nominovaných 16 hráčů je jich přihlášeno zatím pouze 13 a k tomu dva náhradníci. Doufejme, že se přihlásí aspoň ještě jedne hráč, aby se hrálo v plném počtu 16. Účast zatím nepotvrdili, ani se neomluvili Vojtěch Horčák a Matyáš Petruš (oba TTC Klánovice) a Ondřej Rozsíval (TJ Střížkov).  


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha