Nabídka






Druhé tréninkové soustředění ve své polovině

Míla

30.8.2017

Pozvánky

Přečteno: 4409


Druhé tréninkové soustředění oddílu mládeže TTC Praha dospělo dnes do své poloviny.


Druhý turnus tréninkového soustředění, které pořádá oddíl mládeže TTC Praha, dospělo dnes do své poloviny. Soustředění začalo v pondělí v deset hodin. Úvodní trénink byl věnován základním úderům – forhendovém drajvům do kříže, po lajnách a následně spojených v tzv. Psaníčko. Nakonec se trénoval ještě i pink po celém stole. Na závěr tréninku přišla Žumpa, kterou vyhrál Lukáš před Adamem K.

 

V odpoledním tréninku jsme procvičovali dále základní údery, ke kterým jsme přidali i topspin. V závěrečné Žumpě oplatil Adam porážku Lukášovi. Před oběmi Žumpami samozřejmě nechybělo ani asi desetiminutové STP.

 

Ve středu naše řady posílil Martin ze Střížkova. Pokračovali jsme v tréninku základních úderů v podobě jednoduchých kombinací a trénovalo se i na robotu, kde jsme se zaměřili na bekhendový drajv a hru bekhendu se střídavým oběhnutí forhendem. Proběhla i soutěž, kterou děláme v naší přípravce, která měla jako discipliny házení míčky, hledání čísel, pinkání míčkem na pálce a hod UFO talířem do dálky. Házení míčkem yblo velice vyrovnané a dopadlo takto: 1. Martin 58, 2. Lukáš 57 a 3. Adam 55.

 

V hledání čísel se pořadí obrátilo: 1. Adam 1:01,19, 2. Lukáš 1:07,41, 3. Martin 1:54,04. Vyrovnaný byl in hod UFO talířem, kde vyhrál Lukáš před Martinem a Adamam. Pinkání míčkem probíhalo průběžně a skončilo těmito výsledky: 1. Lukáš 236, 2. Adam 212, 3. Martin 156. Celkem vyhrál tuto soutěž Lukáš před Adamem a Martinem, kteří se oba podělili o 2. místo.

 

Na závěr tréninku jsme hráli opět Žumpu, tentokrát turnajovým systémem, takže každý s každým odehrál celkem dva sety. O vítězství se podělili Adam s Lukášem.

 

V odpoledním tréninku se hrály opět kombinace, na robotu jsme se věnovali ještě bekhendu a přidali jsme i bekhendový topspin. Více se obíhalo a hrálo se na jistotu na počítání chyb. Dále jsme zařadili do tréninku i trénink podání a kombinace s podáním a jeho příjmem. Závěrečnou Žumpu vyhrál tentokrát Lukáš před Adamem a Martinem, kteří skončili oba shodně na 2. místě. Před Žumpama opět bylo i STP.

 

Dnes jsme dopoledne ještě trénovali na plno. Opět byly kombinace na podání a jeho příjem, na robotu se trénoval blok ostrého topspinu a následně trénink smečí na zásobníku. Po STP následovala Žumpa, které tentokrát skončila nerozhodně.

 

Odpolední trénink byl volnější. V první půlce byla teorie okolo podání a jeho příjmu, potom minimum z pracvidel stolního tenisu a pár taktických rad. V druhé polovině tréninku se trénovalo podání na zásobníku, podání a jeho příjem a nakonec ze zásobníku příjem podání a cvičné sety na podání, kde podávající měl za úkol nejpozději do dvou míčků po podání výměnu zakončit. Příjem podání měli nejlepší Lukáš a Adam, kteří vrátili trenérovi na stůl z deseti podání čtyři, Martin pouze dvě. Cvičné sety vyhrál Lukáš před Martinem a Adamem. Závěrečnou Žumpu vyhrál Martin před Lukášem a Adamem.

 

Po dnešním oddechovém tréninku začneme zítra opět naplno složitějšími kombinacemi do pohybu a STP soutěží. Na soustředění jsou ještě volná místa. Chcete-li se rozehrát před novou sezónou, můžete se k nám přidat a kontaktovat trenéra na čísle 603 451 956.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha