Nabídka






Příměstský tábor vstoupil do své druhé poloviny

Míla

26.7.2017

Reportáže

Přečteno: 3031


Příměstský tábor zaměřený na stolní tenis pořádaný TTC Praha vstoupil dnes do své druhé poloviny.


V pondělí začal program příměstského tábora v osm hodin ráno seznamováním a organizačními informacemi. Po té následoval první trénink, který byl celý zaměřený na forhendový drajv. Protože v pondělí jsou všechny muzea zavřená, hráli účastníci deskovou hru Osadníci z Katanu.

 

Tábor má své bodování. První, co se do něj započetlo, byla hra Žumpa na konci tréninku, kterou vyhráli jako dva králové při lichém počtu účastníků Zdeněk a Filip. Filip vyhrál i Osadníky, v nich skončil druhý vedoucí tábora a trenér současně v jedné osobě. Třetí místo obsadil Zdeněk a čtvrté Martin. Po dopoledni se dostal do čela bodování Filip s deseti body před Zdenkem s osmi body a Martinem s šesti body.

 

V poledne jsme šli na oběd do sousední restaurace a po návratu se hrály znova Osadníci. Po nich následoval odpolední trénink zaměřený na bekhendový drajv. V tréninku nechybělo ani cvičení STP a na závěr samozřejmě opět Žumpa, kterou vyhrál tentokrát Zdeněk spolu s Martinem před Filipem. Trénink skončil v 17 hodin, kdy se účastníci rozešli domů. Po první dni vypadalo pořadí bodování takto: 1. Filip 19, 2. Zdeněk 17, 3. Martin 15

 

V úterý, kdy slibovala předpověď počasí den bez deště jsme po dopoledním tréninku vyrazili na ďáblickou hvězdárnu. Před tím jsme ale poctivě devadesát minut trénovali. Tentokrát jsme hráli hlavně obě lajny. Trénovalo se i podání. Žumpu na konci tréninku vyhrál Martin před Zdeňkem a Filipem.

 

Po cestě na hvězdárnu a zpátky jsme hráli slovní hru na hádání věcí. Tu vyhrál celkem jednoznačně Filip, který uhodl 4 věci, před Zdeňkem (1 věc) a Martinem. Na hvězdárně nám ukázali dalekohledy v obou kopulích, jedním jsme se mohli i dívat. Nepršelo, ale bylo sice pod mrakem, takže na obloze přes mraky nic vidět nebylo.

 

Po návratu z hvězdárny jsme šli opět na oběh do sousední restaurace. Po obědě jsme hráli Osadníky, které vyhrál Filip. Druhý skončil opět vedoucí = trenér, třetí shodně Martin se Zdeňkem. Potom už pouze proběhl odpolední trénink, v kterém jsme spojili naučené údery a hráli tzv. Psaníčko. Na závěr nechyběla samozřejmě Žumpa.

 

Dnes jsme zahájili opět ranním tréninkem. Nejprve vždy dva trénovali forhendový a posléze bekhendový drajv a jeden hráč byl nejdříve na robotu, kde trénoval bekhendový drajv a posléze na zásobníku, kde se učil smečovat. Trénink končil Žumpou s pořadím: 1. Zdeněk, 2. až 3. Filip a Martin.

 

Po tréninku jsme vyrazili do Muzea hl. m. Prahy. Po cestě jsme hráli slovní hru, při které jsme hádali osobnosti. Vítězem se stal opět Filip, před Martinem a Zdeňkem. Po prohlídce muzea jsme se najedli U Rozvařilů a vrátili se do sokolovny. Zbyl čas na Osadníky, které jsme ale tentokrát nebodovali. Neporazitelný Filip tentokrát výjimečně nevyhrál, vítězem se stal trenér = vedoucí.

 

V rámci odpoledního tréninku proběhl víceboj z disciplín přípravky TTC Praha – hod míčky, hledání čísel, hod UFO talířem na dálku, pinkání míčkem na pálce a žonglování míčky. Bylo to velmi vyrovnané, vítězem se stal Zdeněk před Filipem a Martinem.

 

Proběhl i turnaj na ministolech hraný na dva sety, který vyhrál Martin (vyhrál 4 sety), před Filipem a Zdeňkem, kteří shodně vyhráli po jednom setu. Na ministolech se hrála i Žumpa, kterou vyhrál Martin se Zdeňkem před Filipem.

Po třetí dni je pořadí bodování takovéto: 1. Filip 62, 2. až 3. Zdeněk a Martin 54.

 

Zítra vyrážíme do Technického muzea. Do bodování zasáhne Žumpa z obou tréninků, slovní soutěž, kterou budeme hrát po cestě do muzea a z odpoledního tréninku ještě STP soutěž (skoky přes švihadlo, cvičení na atletickém žebříku, slalom mezi ohrádkami a obíhání kuželů). Tábor bude zakončen v pátek, kdy účastníky čekají ještě dva tréninky, návštěva Petřína, kde se chystáme do bludiště. Takže soutěží bude ještě dost na to, aby celým pořadím pořádně zamíchat.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha