Nabídka






Centrum zábavy po třech měsících provozu

Míla

20.4.2009

Informace

Přečteno: 4865


Tisková konference, která se konala 20. dubna po 3 měsísích a jednom dni provozu, měla bohužel minimální účast. Novináři, kteří sem dorazili, si odnesli tiskovou zprávu a materiály o připravovaných akcích. Doplněnou tiskovou zprávu najdete zde.


Centrum zábavy bylo otevřeno 19. 1. 2009. Po třech měsících je čas na první bilancování. Centrum zábavy naplňuje hlavní cíle svého neziskového projektu.

Herna stolního tenisu, která je hlavní částí celého projektu, se úspěšně rozjíždí. Největší zájem je o časový úsek od 18 do 20 hodin. Proto jsme v toto období zavedli časové cenové pásmo MAXI, kdy je hodina pronájmu stolu o 20,--- Kč dražší. To motivuje ty, kdo to časově zvládají, aby chodili hrát v méně vytíženou dobu a tuto dobu nechali opravdu těm, kdo jindy hrát nemohou. Odhadujeme, že za týden projde Centrem zábavy cca 170 lidí, což je po třech měsících provozu slušné číslo.

Jako velmi úspěšné se ukázaly víkendové turnaje pro veřejnost. Ty se hrají ve dvou výkonnostních kategoriích (Rekreant a Profi) a zatím rekordní účastí bylo 35 hráčů na turnaji. Proto je nyní pro veřejnost nejméně jeden turnaj v každém víkendu, v některých víkendech i dva turnaje.

V oblasti stolního tenisu jsme rozjeli i prási s dětmi. Od března funguje oddíl stolního tenisu žáků, kde jsou zatím tři žáci, ale další se hlásí. Tréninky jsou v pondělí a ve středu od 15 do 16 hodin a vypadá to, že možná vznikne druhá tréninková skupina v úterý a čtvrtek. Od dubna se také rozbíhají turnaje pořádané pro děti. Pozvánky na ně byly rozeslány na téměř sto pražských základních škol. Bohužel velkou odezvu to nemělo, na Velikonočním poháru mládeže byli pouze dva žáci z našeho oddílu žáků.

Jsou ale i neúspěchy. Neuspěl projekt posilovny, která je umístěna v zadním traktu areálu a je příliš z ruky. Zatím se nerozeběhlo ani kondiční a zdravotní cvičení pro lidi středního a seniorského věku. Všemu tomuto by mělo napomoct přesunutí posilovny do místnosti ke stolu číslo 7, z které by byla multifunkční místnost. Lehčí posilovací stroje bude možno při turnajích přenášet, aby bylo u stolu číslo sedm dostatek místa na hru. Většinou ale na tento stůl chodí hrát hráči, kteří jsou méně nároční na prostor kolem stolu, dále je zde nasazován robot na stolní tenis, který také nevyžaduje hodně prostoru kolem stolu.

Dále zatím neumíme naplňovat hodiny od 14 do 17 hodin, kdy poskytujeme slevy pro děti, studenty a důchodce. Ti v tuto dobu mohou hrát za pouhých 55,-- Kč za hodinu za stůl (27,50 Kč na osobu za hodinu při dvouhře nebo 13,75 Kč na hodinu za osobu při čtyřhře).

Na prázdniny připravujeme příměstské tábory pro děti a to dva turnusy zaměřené na stolní tenis a další dva turnusy, které pořádá Informační centrum oddílů a klubů, zaměřené na Internet. Na další týdny sháníme vedoucí, kteří by zde byli schopni zrealizovat jinak sportovně zaměřené příměstské tábory pro děti. Je jedno, zda pod námi jako pořadateli, a nebo zda budou pořadateli sami, a halu si pronajmou.

V areálu jsou nyní dvě nevyužité místnosti. Do jedné jsme počítali s masérem či fyzioterapeutem, ale tento záměr se bohužel nepodařilo naplnit. Tento záměr trvá dále, a to jak formou práce maséra pro nás na dohodu o provedení práce či živnostenský list, tak formou práce ve vlastní režii s pronájmem místnosti. Obě místnosti jsou nyní k dispozici k pronájmu i k jiným činnostem.

Centrum zábavy poskytuje v recepci nejrůznější doplňkové služby. Hráči si zde mohou zakoupit občerstvení (zejména pití, ale i různé oplatky), ale i potřeby pro stolní tenis (míčky, čističe, pouzdra na pálky a pálky).

Na prázdniny chystáme kemp ve stolním tenisu pro ty, kdo jsou v Praze nebo pro mimopražském, kteří do Prahy vytrazí, aby zde trénovali 2 x 2 hodiny pod vedením zkušeného trenéra Václava Hrabě a mezitím si prohlíželi pražské památky. Termíny kempů jsou od 27. 7. do 1. 8. a od 2. do 7. 8. 2009. V provozu máme internetovou stránku na adrese centrumzabavy.info, která je pravidelně aktualizovaná. Najdete zde kalendář akcí (převážně turnajů), aktální provozní dobu a další novinky.

Od dubna je Centrum zábavy otevřeno o sobotách a nedělích (pouze 1 až 2 víkendové dny v měsíci je zavřeno), kdy jsou dopoledne turnaje pro veřejnost a odpoledne je otevřena herna k volnému hraní od 15 do 21 hodin. Omezen je provoz v pátek, kdy byla nejmenší návštěvnost. Ob pátek je zavřeno a ob pátek je otevřeno od 18 do 22 hodin.

V Centru zábavy už proběhly i dva firemní turnaje, jeden v sobotu, druhý v úterý a dále pak v pátek oslava pro hokejové žáky s jejich turnajem ve stolním tenisu. Uzavřené skupiny si mohou celou hernu nebo její část zarezervovat zejména v pátky.

Více informací můžete získat v recepci Centra zábavy osobně nebo telefonicky od 14 do 21 hodin od pondělí do čtvrtka na číslech 222 315 265 nebo 604 365 989. Informace pro novináře též na telefonu 603 451 965.

Naše poděkování patří firmě Match Point, která sponzoruje naše turnaje a jejíž potřeby na stolní tenis v Centru zábavy prodáváme.

TTC Praha, který Centrum zábavy provozuje, má dva trenery licence C. Jeden vedl několik měsíců skupinové tréninky dospělých, které z důvodu jeho pracovního zaneprázdnění skončily. Druhý trener se věnuje trénování žáků. Ten je též od včerejška rozhodčím licence C.

Cenově patří naše herna k nejlevnějším. Protože zatím stále nevyděláváme ani na nájem, natož na režii, zřejmě se nevyhneme v brzké době zdražení, minimálně v pásmu MAXI, kde již dnes jsou stoly rezervovány na týden dopředu. Průměrná cena hodiny stolního tenisu v Praze se pohybuje kolem 100,-- Kč/hod. K té bychom se měli případným zdražením přiblížit.

Nejbližší turnaje ve stolním tenisu pro veřejnost

25. 4. 2009 Pohár SKSK ČR
Turnaj pro dospělé a mládež. Dospělé hrají v kategoriících Rekreant a profi dvouhry a čtyřhry, mládež hraje v kategorii rekreant dvouhry, v případě zájunmu i čtyřhry. Prezence na turnaj od 8.30 do 8.45 hodin. Startovné 100,-- Kč, do každé další kategorie pouze 50,-- Kč.

1. 5. 2009 Májový pohár
Turnaj pro dospělé v kategoriících Rekreant a Profi dvouhry a čtyřhry. Prezence na turnaj od 8.30 do 8.45 hodin. Startovné 100,-- Kč, do každé další kategorie pouze 50,-- Kč.

2. 5. 2009 Trojboj Magazínu eKamarád
Trojboj pro děti a mládež, který je tvořen turnajem v dvouhrách stolního tenisu, turnajem ve stolním fotbalu a turnajem v šipkách. Startovné 100,-- Kč. Prezence 8.30 až 9.00 hodin.

2. 5. 2009 Handicapový turnaje pro dospělé
Turnaj ve stolním tenisu pro případný doprovod dětí na Trojboji Magazínu eKamarád, ale nejenom pro ně, prostě pro všechny dospělé, kteří budopu mít chut si zahrát stolní tenis. Turnaj bude v kategorii dvouher, podle okolností případně i čtyřher. Startovné 100,-- Kč.

3. 5. 2009 Májový turnaj družstev
Turnaj ve stolním tenisu v kategorii B+ (Rekreant a Profi) ve dvouhrách a dvoučlenných družstvech. Prezence 8.30 až 8.45 hodin. Startovné 100,-- Kč za osobu, do každé další kategorie pouze 50,-- Kč.

8. 5. 2009 Pohár osvobození
Turnaj ve stolním tenisu v kategorii B+ (Rekreant a Profi) ve dvouhrách a čtyřhrách družstvech. Prezence 8.30 až 8.45 hodin. Startovné 100,-- Kč za osobu, do každé další kategorie pouze 50,-- Kč.

9. 5. 2009 Baby Cup
Turnaj ve stolním tenisu pro pinkající začátečníky (baby není vyjádření věku, ale výkonnosti hráče). Souběžně poběží i turnaje pro mládež a dospělé v kategorii Rekreant. Prezence 8.30 až 8.45 hodin. Startovné 100,-- Kč za osobu, do každé další kategorie pouze 50,-- Kč.

Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s.
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008 - 2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
25.04.2024

Rezervujte zde

Petr Barcal - realitní makléř

Na provoz tohoto sportoviště přispévá hl. m. Praha